mandag den 21. december 2015

Amsterdam Universal Gloss


Malerpaletten har bedt mig teste et af Royal Talens nyeste produkter, nemlig Amsterdam Universal Gloss. Når man har brug for at kunne male på andet end lærred eller papir, så er der helt klart gode muligheder her. Med Amsterdam Universal Gloss kan man for eksempel male på forskellige papir-arter, karton, forbehandlet træ, sten, gips, plastik, ler og metal.

Jeg har nu forsøgt mig med både sten, ler, plastik og metal. Fordelen ved denne maling er, at den er vandopløselig når man arbejder med den, man kan endda fortynde malingen og lade den løbe eller lægge helt tynde lag. Når først malingen er tør, så er den totalt vandfast og får en meget stærk og glansfuld overflade.
Jeg anbefaler at man prøver sig frem omkring hvordan man lægger farven på. Når der for eksempel skal males på metal, så fandt jeg frem til, at det er bedst at lægge farven på lag på lag og ikke trykke for hårdt med penslen. Det er også en god idé, at bruge en akvarelpensel der er dog ikke er for blød.

Malingen tørrer ret hurtigt, sådan indenfor en times tid. Det er blandt andet rart hvis man gerne vil lægge flere lag på, så behøver man ikke vente så længe.

De semitransparente farver som for eksempel den gule farve og magenta, vinder ved at de bliver lagt på i flere lag. 

Nedenfor ser du fotos af mine forsøg med farverne på forskellige materialer.

Ler
Fugl malet på lerpotte. Da leret er meget sugende, tørrer farven meget hurtigt - men beholder sin glans.

Her har jeg malet på en cykelhjelm. Overfladen er plastik og malingen lægger sig fint. Dog er det godt at være opmærksom på hvor godt de transparente og semintranparente farver lægger sig. Hvis man vil have det helt dækkende, så skal der flere lag til. Amsterdam Universal Gloss kan sagtens opblandes med vand og for eksempel lade det rende...


På metal. Jeg har malet fugl og et blad på et metalskab. Det anbefales at lægge farverne på i jævne og bløde lagt med en bred pensel.


På sten. Også her lægger farven sig fint og så er det jo vandfast og stenene kan ligge udendørs uden at farverne skaller af.
På træ. En gammel stol har nu fået nyt liv :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar